De Fotograaf

1962
kreeg ik mijn eerste fotocamera
2002
ook het digitale pad op gegaan.
2017
donkere kamer ontmanteld
2020
Met pensieon.
Nu genieten.

Mijn naam is René Nicolaes,

al jarenlang gepassioneerd bezig met verschillende vormen van fotografie. Hier heb ik ook diverse opleidingen voor gevolgd.

Sinds kort ben ik met pensioen maar hobbymatig nog steeds actief met fotograferen.

Alhoewel in de fotografie vaak de nadruk wordt gelegd op het eindresultaat is het proces daaraan voorafgaand voor mij net zo belangrijk. Het bezig zijn dus want ze zeggen niet voor niets "geniet van het klimmen want aan de top ben je maar even".

Tot voor kort werkte ik naast digitaal ook nog analoog met een eigen donkere kamer. Met oudere camera’s van het midden- en groot formaat, hierbij ligt de nadruk meer op de ambacht van het fotograferen waarbij het licht meten en scherpstellen nog steeds handwerk is, iets wat langzaam aan het verdwijnen is.

Natuurlijk lukt je dat niet allemaal alleen. Ik heb dan ook altijd heel veel steun en hulp gehad van mijn assitent, styliste, locatiespotter en lieve echtgenote Hettie Nicolaes.

Image
Oude muur in spanje
Oude muur in spanje
“Er zijn geen regels voor goede foto's, er zijn alleen maar goede foto's”

Ansel Adams

“De foto's zijn er gewoon, je hoeft ze alleen maar te maken”

Robert Capa

previous arrow
next arrow
Sony logo
Sigma logo
logo van Adobe Lightroom
logo van Adobe Photoshop

Everything is photographable!

nicolaes.nl is een website die de resultaten van mij, René Nicolaes, als fotograaf laat zien. Dit gebeurd door een aantal foto's te tonen in portfolio's en andere mappen op deze website.
Fotografie is voor mij een passie maar geen obsessie.