Blog

Op stap

Op stap (7)

Friday, 28 May 2021 08:45

Corona

Written by

Alweer een hele tijd geleden dat er iets zinnigs uit mijn toetsenbord is gekomen, eigenlijk nog niet. Maar ja je moet de boel wel bijhouden natuurlijk. Het is Corona tijd en het lijkt er op dat het een beetje onder controle begint te komen. Zo hebben Hettie en ik onze eerste prik gehad en volgende week de tweede. We zitten dus op het puntje van onze stoel om weer eens op vakantie te kunnen gaan, we weten alleen nog niet waar naar toe. Wordt het weer Spanje en is het daar nog wel zo leuk na de lockdown straks of wordt het een roadtrip door Frankrijk? Nog geen idee.

Door die lockdown gebeurde er niet zoveel natuurlijk en zoals waar iedereen wel last van hebben gehad, je maak niets mee. Veel in de havens geweest en daar mijn fotootjes mee gepikt. Prima hoor, daar heb ik het ook altijd naar mijn zin. Maar daar was het eigenlijk ook wel een beetje lauw, de Thialf en de Blue Tern op weg naar zee ware eigenlijk wel zo'n beetje het spectaculairste.

 

Wednesday, 07 October 2020 08:18

Stukje varen

Written by

Het is al weer een even geleden dat ik hier iets geschreven heb. Ik was druk met andere zaken.

Wel een paar weken geleden een rondvaart gemaakt door het Brabantse landschap. De Marktocht, dat was waar we voor gekozen hadden, leek ons wel wat en ik moet zeggen het viel niet helemaal tegen.

In Drimmelen ga je aan boord van een mooie moderne rondvaartboot (niet die hierboven op de foto) en dan is er meteen koffie.

Drimmelen ligt aan de Amer en dat is dan heel logisch het begin van de reis. Vervolgens via het Hollands Diep onder de Moerdijkbruggen door richting Willemstad. Hier linksaf door de Volkeraksluizen naar het Volkerak, dan bij Dintelmond de Dintel op wat later overgaat in de Mark. Achter Terheijden linksaf het Markkanaal op richting Oosterhout. Daar dan bij het Wilhelminakanaal linksaf over de Amertak richting de Amer en weer terug naar Drimmelen.

Zeven uur varen door het meest saaie landschap wat je je maar kan bedenken in een boot vol met pensionado’s.

Gelukkig is de verzorging aan boord prima, voldoende koffie om wakker te blijven, appeltaart, een uitgebreide lunch. Andere versnaperingen moet je zelf betalen en de prijzen zijn niet mis.

Ook tijdens de lunch mezelf weer verbaasd over de inhaligheid van sommige mensen en het onfatsoen om met de tweede ronde niet even te wachten tot iedereen voor de eerste keer opgeschept heeft. Mensen die wel drie of vier keer een bord halen en dan vraag ik me af vreet je thuis ook iedere dag zoveel tussen de middag.

 

Voorlopig even klaar met varen dus.

Thursday, 06 August 2020 08:02

Landtong Rozenburg

Written by

Als je zoals ik met pensioen bent en in de buurt van de Landtong van Rozenburg woont dan ga je daar regelmatig naar toe.

Meestal zijn er nog meer fans van al het moois wat daar voorbij vaart. Het is er nooit saai in ieder geval. Over het algemeen zijn het toch vooral de senioren die daar hun stoeltjes en parasolletjes opzetten om te genieten. Natuurlijk niet alleen maar senioren, ook zie ik er wel eens mensen met een laptop zitten die dan daar zitten te werken.

Nu in de corona- vakantie tijd kom ik er ook regelmatiger gezinnen tegen die er een leuk dagje uit van maken. Lekker in het zonnetje genietend van al die tankers, containerschepen, sleepboten, ect. Is dit toch een heel goedkoop en leerzame tijdsbesteding nu we liever niet naar het buitenland gaan. Heel slim.

En als er dan een leuk bootje met een door de zee getekend leven voorbij komt kan ik hem niet met rust laten natuurlijk. 

Wednesday, 29 July 2020 07:24

Locatieshoot

Written by

Afgelopen zondag na een hele lange tijd weer eens op locatie wezen fotograferen. Het weer werkte redelijk mee en er waren drie leuke modellen. Ook waren collega fotografen Ruud van de Noord en Jeroen Groenenweg mee gekomen. Voor de gezelligheid waren Hettie, Erica en Hanneke er ook bij. Dit maakte het als vanouds heel gezellig waardoor oude tijden herleefde.

Het ging niet van een leien dakje, veel getob met de instellingen. Het zit allemaal wel in mijn hoofd maar ik moet heel diep graven om het weer terug te krijgen. Deed ook nog eens mijn lamp het niet. Heel raar verhaal want die had ik de dag ervoor zoals het hoort getest en batterijen vervangen en toen wekte het perfect. Maar op de locatie deden de lamp en de triggers het niet. Dus dan maar verder zonder lamp en alleen een reflectie scherm wat heel fanatiek door Jeroen op zijn plek gehouden werd.

Het fotograferen valt ook nog niet mee, ik kan nog niet lang doorwerken en moet te snel naar mijn mijn rust zoeken. Uiteindelijk niet helemaal tevreden over het resultaat maar dat zal me een volgende keer niet tegenhouden natuurlijk.

Bij thuiskomst uiteraard mijn lamp en triggers gecontroleerd want je wil dan toch weten waar het fout ging. Geen idee... alles werkte gewoon.

Leuke dag dus.

Wednesday, 22 July 2020 08:40

Feijenoord

Written by

Gisteren was ik in Rotterdam en al dwalend kwam ik in de wijk Feijenoord terecht. Daar was ik al lang niet meer geweest en als ik daar ben kom ik altijd in de Piekstraat uit

Daar zat vroeger Nestlé, een grote klant van me, geen idee waar die gebleven is maar het mooie oude pand aan de Persoonshaven staat er nog steeds. Helemaal opgeknapt en het is nu een bedrijfsverzamelgebouw. De charme is er wel een beetje vanaf.

Gelukkig vind je die dan klein stukje verderop, aan de Nieuwe Maas. Met die rivier heb ik sowieso wat want een paar kilometer stroomopwaarts ben ik geboren en getogen.

 

Het bedrijfje op de foto’s en het geluid van de rivier brengen me wat terug in de tijd. 

 

Sunday, 19 July 2020 17:36

Tuintjes markt

Written by

Denk je dat er in deze coronatijd geen rommelmarkt is? In Stellendam hadden ze daar iets slims op bedacht, de Tuintjes markt. Wij dus op pad afgelopen zaterdag. Zie ik ook het andere Stellendam eens, normaal kom ik niet verder dan de binnen- en buitenhaven voor vis en bootjes.

Nu was het Hettie haar beurt eens. Die is gek op rommelmarkten en de bevolking van dit dorp had verzonnen om vanuit hun tuintjes de oude spulletjes op te ruimen. Liefst 150 deelnemers door het hele dorp heen, in iedere straat een paar. Dat was lopen geblazen want dan ineens is Stellendam heel groot met hele lange straten. Afzien dus.

Het was de moeite waard, goed weer en de mensen die mee deden aan de tuintjes markt waren heel aardig en allemaal in voor een leuk praatje. Daarbij waren er hier en daar ook nog hele leuke spulletjes te koop.

Hettie had leuk zaken gedaan dus volgend jaar maar weer doen.

Saturday, 18 July 2020 12:29

Toerist in Zierikzee

Written by

Was ik al ooit eens in Zierikzee geweest? Dan bedoel ik als toerist. Goed, ik was er eens doorheen gereden met de auto. Uitstappen was toen geen optie door mijn gesteldheid. Nu dan toch eens de auto ergens geparkeerd en aan de wandel. Natuurlijk wel mijn fotocamera mee want anders ben je geen goede toerist. Geloof me, als je in Zierikzee niet op wil vallen dan moet je toerist zijn. Die zijn er namelijk zat en spreken bijna allemaal Duits. Dat is aan mij niet besteed dus maar zo weinig mogelijk gepraat.

Het centrum van Zierikzee is grotendeels autovrij en dat is wel fijn. Je denkt dan veilig over straat te kunnen lopen. Niets is minder waar, want heel veel van die toeristen komen op de fiets en vooral op een E-fiets. Elektrisch aangedreven en die rijden best wel hard. Met andere woorden, je bent je leven niet zeker in Zierikzee. Misschien een goede tip voor de gemeente Schouwen-Duiveland om het centrum van Zierikzee ook fietsvrij te maken. Zo groot is Zierikzee niet, dus het is heel goed allemaal te voet te doen. Je bent tenslotte een toerist in Zierikzee en dan zie je die stad het beste te voet.

Zierikzee is zeker fotogeniek dus als je er een keertje naar toe gaat vergeet dan niet je camera mee te nemen.

Over nicolaes.nl

nicolaes.nl is een website die gaat over de fotografie resultaten van mij, René Nicolaes. Hier laat ik een aantal foto's zien in portfolio's en andere mappen. Fotografie is voor mij een passie maar geen obsessie.

Laatste nieuws

X

©René Nicolaes

Alle rechten voorbehouden!