Blog

Wednesday, 07 October 2020 08:18

Stukje varen

Written by
Rate this item
(0 votes)

Het is al weer een even geleden dat ik hier iets geschreven heb. Ik was druk met andere zaken.

Wel een paar weken geleden een rondvaart gemaakt door het Brabantse landschap. De Marktocht, dat was waar we voor gekozen hadden, leek ons wel wat en ik moet zeggen het viel niet helemaal tegen.

In Drimmelen ga je aan boord van een mooie moderne rondvaartboot (niet die hierboven op de foto) en dan is er meteen koffie.

Drimmelen ligt aan de Amer en dat is dan heel logisch het begin van de reis. Vervolgens via het Hollands Diep onder de Moerdijkbruggen door richting Willemstad. Hier linksaf door de Volkeraksluizen naar het Volkerak, dan bij Dintelmond de Dintel op wat later overgaat in de Mark. Achter Terheijden linksaf het Markkanaal op richting Oosterhout. Daar dan bij het Wilhelminakanaal linksaf over de Amertak richting de Amer en weer terug naar Drimmelen.

Zeven uur varen door het meest saaie landschap wat je je maar kan bedenken in een boot vol met pensionado’s.

Gelukkig is de verzorging aan boord prima, voldoende koffie om wakker te blijven, appeltaart, een uitgebreide lunch. Andere versnaperingen moet je zelf betalen en de prijzen zijn niet mis.

Ook tijdens de lunch mezelf weer verbaasd over de inhaligheid van sommige mensen en het onfatsoen om met de tweede ronde niet even te wachten tot iedereen voor de eerste keer opgeschept heeft. Mensen die wel drie of vier keer een bord halen en dan vraag ik me af vreet je thuis ook iedere dag zoveel tussen de middag.

 

Voorlopig even klaar met varen dus.

Read 440 times Last modified on Wednesday, 07 October 2020 09:31

Related items

More in this category: « Landtong Rozenburg
Login to post comments

Over nicolaes.nl

nicolaes.nl is een website die gaat over de fotografie resultaten van mij, René Nicolaes. Hier laat ik een aantal foto's zien in portfolio's en andere mappen. Fotografie is voor mij een passie maar geen obsessie.

Laatste nieuws

X

©René Nicolaes

Alle rechten voorbehouden!